Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

 

Pogoji poslovanja veljajo  izključno samo za omenjeno spletno trgovino.

 

Naročilo izdelka

Spletna trgovina deluje normalno vse dni v tednu 24 ur.

Izbran izdelek v spletni trgovini www.trgo-oprema.si lahko naročite v spletni trgovini 24 ur, vse dni v tednu, preko telefona 070-840-648 vsak dan ob delavnikih od 8h – 20 h, preko elektronske pošte 24 ur na  e-naslov : infotrgooprema@gmail.com.

Navodila za uporabo /registracija in nakup

Spletna trgovina www.trgo-oprema.si omogoča uporabnikom interneta nakupovanje izdelkov, ki so v ponudbi. Za nakupovanje v spletni trgovini ni potrebna registracija. V spletni trgovini se izbere izdelek, določi se barva in količina izdelka, po izbiri »prikaži košarico«, potem »nadaljuj na blagajno«.

Če ste že nakupovali v spletni trgovini se vpiše uporabniško ime in geslo, v nasprotnem primeru se vpišejo »podatki plačnika«. Nato se določi plačilo in prevzem izdelkov in »zaključi nakup«.

Na vaš registriran e-naslov dobite takoj po opravljenem nakupu sporočilo o opravljenem naročilu. To sporočilo pride tudi k nam na naš elektronski naslov. Od tega trenutka je začel teči rok sklenitve pogodbe. Naročilo oziroma pogodba je shranjena na sedežu podjetja, naročnik ima dostop do kopije pogodbe s pisno zahtevo. V primeru plačila ob prevzemu ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti ali telefonu obvesti kupca.

V primeru plačila na transakcijski račun bo blago odpremljeno na naslov kupca/plačnika po prejemu plačila.

Skrbno varujemo vaše podatke pred zlorabo nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem. Vse podatke pridobljene preko spletne trgovine uporabljamo le za lastno uporabo.

Varovanje podatkov in zasebnosti

Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletno trgovino trgovca je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev trgovca. Trgovec ne bo nikoli posredoval, prodal, dal v najem ali kako drugače trgoval z vašimi osebnimi podatki. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni, če se ne strinjate z načinom uporabe. Uporabnikom je preko njihovega uporabniškega računa na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih.

Dostava in stroški dostave

Naročeno blago vam dostavimo domov ali pošljemo preko Pošte Slovenije po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Čas dostave izdelkov, ki so na zalogi, je povprečno v 1-3 delovnih dni po prejemu vašega naročila. Pri izdelkih ki niso na zalogi je čas dostave posebej določen. O času dostave izdelkov ki niso na zalogi vas obvestimo ob naročilu preko elektronske pošte ali telefona.

Pogoji dostave veljajo za vso področje Slovenije. Če boste naročilo oddali do 12. ure bo blago ki je na zalogi odpremljeno še isti dan in ga boste predvidoma prejeli v roku 1-2 dni. Če boste naročilo oddali po 16. uri bo morda odpravljeno še isti dan, bolj verjetno pa naslednji. Naročila ki jih dobimo v soboto, nedeljo ali ob praznikih bodo načeloma odpremljena prvi naslednji delovni dan.

Stroški povezani z uporabo komunikacijskega sredstva

Ni posebnih stroškov.

Veljavnost naročila

Potrošnik s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje. V primeru da ne moremo zagotoviti dobave blaga v navedenem roku ob naročilu, vas bomo o tem obvestili. Cena velja od dneva naročila do dostave blaga.

Odstop od naročila in vračilo blaga

Potrošnik ima pravico v primeru pogodbe sklenjene na daljavo da v 14 dneh od prevzema blaga sporočiti prodajalcu da odstopa od pogodbe ki jo je posredoval preko spletne strani www.trgo-oprema.si  Razlogov ni potrebno navajati. Odstop od pogodbe velja samo za izdelke ki se nahajajo v trgovini www.trgo-oprema.si

Blago mora potrošnik vrniti podjetju v roku 30 dneh po sporočilu od odstopa pogodbe. Blago mora biti nepoškodovano, nerabljeno v nespremenjeni količini in obliki, original zapakirano ter v originalni embalaži z vsemi pripadajočimi elementi na svoje stroške. O nameravanem vračilu blaga nas potrošnik mora po prejetju blaga pisno obvestiti na naslov infotrgooprema.si.

Potrošnik tako sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Vsakršno preizkušanje ki odstopa od navedenega je mogoče šteti za uporabo blaga kar pomeni da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Pravica do odstopa od pogodbe ne daje potrošniku nobene pravice več, pač pa samo možnost da tudi po tem ko že prejme blago ponovno premisli o svoji odločitvi o nakupu. V primeru da je bila ta odločitev prenagljena spremeni svojo odločitev in odstopi od pogodbe ne daje pa mu pravice uporabe blaga.

Kupec lahko pred odstopom od pogodbe samo pregleda blago s čimer se prepriča ali izdelek ustreza naročilu in njegovim pričakovanjem. Če se kupec odloči da vrne blago vendar ga je pred tem že uporabljal lahko prodajalec zahteva nadomestilo za zmanjšano vrednost blaga zaradi njegove uporabe. Podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Vračilo kupnine

Če kupec odstopi od pogodbe mu vrnemo kupnino ali zamenjamo vrnjeno blago z drugim novim izdelkom. Kupnino vrnemo takoj ko je to mogoče najkasneje pa v 30 dneh. Vse stroške vračila blaga pri odstopu od pogodbe krije potrošnik.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Garancija

Vsi izdelki iz prodajnega asortimana imajo garancijo. Garancija velja 12-mesecev od datuma nakupa izpisanega na računu. Morebitna neuporaba izdelka ne podaljša garancijskega roka.

Garancija začne teči od dneva nakupa izdelka ki je zapisan na računu in jo lahko uveljavljate vedno samo skupaj z računom prodajalca ter izpolnjenim garancijskim listom. Kupec lahko posreduje na popravilo izdelek le v nerazstavljenem in sprejemljivo čistem stanju. Če vaš zahtevek za garancijsko popravilo ne bo upravičen vam bo servis zaračunal potne stroške ali stroške pošiljanja blaga in z vašim soglasjem popravil ter tudi zaračunal popravilo.

Reklamacija

Če kupec prejme paket vidno poškodovan med transportom, če je prodajalec poslal ali dostavil napačen izdelek, v napačni količini, barvi ali izdelek kako drugače odstopa od kupčevega naročila, lahko kupec blago reklamira.

Če kupec prejme paket vidno poškodovan med transportom ga takoj reklamira dostavni službi Pošte Slovenija in na tel. številko 070-840-648 če je blago dostavljeno na drug način. Pri osebnem prevzemu izdelka prodajalec ne upošteva reklamacije in garancije pri morebitni poškodbi izdelka med transportom.

Na pošti se izpolni reklamacijski zapisnik prav tako se o tem obvesti prodajalca na E-naslov infotrgooprema@gmail.com  Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Obrazec za reklamacijo dobite na e-naslovu infotrgooprema@gmail.com  Ko vračate blago zaradi reklamacije morate izdelku priložiti reklamacijski zapisnik, kopijo računa in vse pripadajoče obrazce ki so v paketu. Blago mora biti v originalni embalaži. V primeru upravičene reklamacije vam izdelek brezplačno zamenjamo z drugim enakovrednim in brezhibnim izdelkom.

Prav tako nas kar najhitreje obvestite na telefon 070-840-648 ali na e-naslov če se prejeti izdelek razlikuje od kupljenega da lahko napako odpravimo v najkrajšem možnem času. Pošiljke z odkupnino bodo zavrnjene.

Stvarna napaka izdelka

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake 37.čl., 37a,b,c,č členom, po zakonu ZVPot. Slovenije. Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

  1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet
  2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
  3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
  4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnosti blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

  • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

Slike in besedilo

Pridržujemo si pravico do sprememb cen in pogojev dobave ter pogojev poslovanja brez predhodnega obvestila. Za morebitne pisne napake v spletni trgovini ne odgovarjamo, prav tako ne odgovarjamo zaradi različno kvalitetnih prikazovalnikov slik izdelkov v spletni trgovini ali drugih vzrokov, kjer lahko pride do odstopanj v barvnih odtenkih.

Varstvo potrošnikov

Pri prodaji spoštujemo Zakon o varstvu potrošnikov. Vse navedene cene za izdelke so maloprodajne in izražene v EUR z vključenim 22 % DDV-jem. Cena, po kateri ste blago naročili velja dokler blaga ne dostavimo.

Rok dobave izdelkov je 7 – 14 delovnih dni če ni na zalogi pri dobavitelju potem je rok dobave daljši v tem primeru tudi vsakega kupca obvestimo o čakalni dobi, izdelki, ki so na zalogi pri nas 3-4 delovne dni. Če je izdelek na zalogi vas obvestimo ob oddanem naročilu v najkrajšem možnem času.

Varstvo osebnih podatkov ter pravica do zasebnosti

Skrbno varujemo vaše podatke pred zlorabo nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem. Vse podatke pridobljene preko spletne prodajalne uporabljamo le za lastno uporabo.

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Uradni list RS, št.94/2007 in GDPR) vam zagotavljamo, da  bomo vaše osebne podatke ki nam boste jih posredovali, brezpogojno varovali ter ravnili z zakonom.

Za naročilo izdelka ali za kakršnokoli povpraševanje je potrebno vnesti svoje ime ter priimek, naslov, e-poštni naslov ter druge podatke, ki omogočajo lažji kontakt z vami.

Z izpolnjevanjem kakršnihkoli vprašalnikov ali registracijo oziroma nakupom se strinjate, da vaše osebne podatke ohranimo v bazi za nadaljnji kontakt. Trgo Oprema v tem primeru shranjuje vase podatke za neposredno trženje in kontakt.

Z prijavo na našo spletno stran in povpraševanjem preko e-poštnega naslova nam dovoljujete nadaljnje komunikacije preko e-pošte. Vaše podatke preko e-poštnega sporočila zbiramo samo v primeru naročila izdelka ali zaradi vase izrecne privolitve, v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zaradi katere vam posredujemo vsebine namenjene vam.

Vaši osebno podatki so shranjeni v bazi samo toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego vaših želja. Po dosegi vaših želja bomo vaše podatki izbrisali oziroma blokirali kakršenkoli dostop do njih. Z zahtevo z odstranitvijo vaših podatkov se bodo ti izbrisali v roku 15. delovnih dni ter z tem ustrezno preprečili nadaljnjo trženje.

Namen podatkov:

  • za pošiljanje ponudbe na podlagi povpraševanja
  • za odgovarjanje na vaše povpraševanja
  • za izdajo pred-računov
  • za obveščanje glede novosti in novic
  • za dostavo zahtevanih izdelkov

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se trudi po vseh svojih močeh izpolnjevati svojo dolžnost, ter želi vzpostaviti učinkovit in na dostojen način obravnavanja pritožb.

V primeru pritožbe bo ponudnik v petih delovnih dneh potrdil prejem pritožbe, ter sporočil kupcu kako dolgo bo pritožbo obravnaval ter o tem vseskozi obveščal kupca o poteku postopka. Pritožba se oda preko e-poštnega naslova infotrgooprema@gmail.com.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.